A feltöltésen szereplő népdalt régóta kóstolgatom. Többféle módon próbáltam megszólaltatni. A felvételen kétfajta furulya hallható, egy sima c-s szoprán fafurulya, egy Yamaha f-s alt műanyag. A kíséretet az Anvil Studio segítségével kottáztam be a midi  fájlba. Aztán egy régebbi Reason verzióval élethűbb hangzásra javítottam a midis hangokat.  Az Audacity hangkezelővel pedig rávettem a két furulya hangját.

Az eddigi élő fellépések vissza igazolták a számomra, hogy érdemes a régi dalainkat "mai" hangzásokkal fűszerezve előadni. A kedvenc játékaim közel sem függetlenek a technikától. A mai kor eszközei egyre tágabb teret nyitnak a homo ludens számára. A késöbbiekben szándékomban áll bemutatni az "önmaguktól" zenélő eszközök egy részét, hogy világos legyen mindenki számára mi is történik valójában, és milyen tévhitek övezik ezeknek az eszközöknek a működését.

A képi eszközök is utalnak rá ebben a felvételben, hogy közel sem elegendő az élő anyag rögzitése. Bár már ahhoz is kevés a "rec" gomb megnyomása. :D